sreda, 11. december 2019

JEZIKAJMO 2019


Tujejezični recital
 Jezik – kultura in tradicija
 2019
Zgodbe evropske dediščine
V petek, 18. 10. 2019, je bil v Sokolskem domu v Škofji Loki že tradicionalni 19.  tujejezični recital Jezik – kultura in tradicija, Unescov nacionalni projekt, ki ga za slovensko mrežo ASP šol organizira Gimnazija Škofja Loka. Letos je vse točke recitala povezovala skupna tema: Zgodbe evropske dediščine.
Škofja Loka nas je pozdravila v jesenskih barvah in vsi sodelujoči so lahko uživali v dobri organizaciji. Po generalki so si učenci in dijaki pod mentorstvom škofjeloških gimnazijcev ogledali srednjeveško Škofjo Loko. Sprehodili so se po ulicah in trgih in se povzpeli na grad. Na osrednji prireditvi se je 15 sodelujočih šol predstavilo s pesmijo, plesom, dramskimi in glasbenimi točkami. Pester program je potekal v več jezikih: slovenščini, nemščini, angleščini, ruščini, danščini, španščini, francoščini ...
Naša šola se je predstavila s točko Jaz sem pa en Franc Košir. S slikami, fotografijami in hudomušnimi besedami smo predstavili življenje in delo humorista s harmoniko, ki se je rodil na Koroški Beli, učenki Iris Bremec in Miša Jelenc sta odigrali skeč, učenec Matevž Škufca pa je naš nastop zaključil s pesmijo Na golici, ki jo je odigral na trobento. Učenci so nasmejali občinstvo in si zaslužili velik aplavz vseh v dvorani.
Preživeli smo prijeten petkov dan, ki nas je spomnil na pomen evropske dediščine, ki bogati naša življenja in plemeniti naš pogled na svet.

Mentorica: Barbara Ahačič





Ni komentarjev:

Objavite komentar